3 Nisan 2016 Pazar

Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri Tarifi
Arnavut Ciğeri Tarifi

Anadolu'nun vazgeçilmez yemeklerinden birisi olan Arnavut Ciğerini bugün sizler için derledik. İşte o muhteşem lezzetin tarifi!

Malzemeler

  • Yarım kilo dana ciğeri
  • 2-3 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı normal un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • Tuz 
  • Karabiber



Yapılışı

İlk önce patateslerimizi küp küp doğrayıp yağımızda kızartalım. Daha sonra ciğerimizi küp küp doğrayıp bir süzgece alıp kanını iyice süzelim. Kanı süzülen ciğeri bir kaba alıp üzerine unumuzu ve baharatlarımızı katarak iyice harmanlayalım. Daha sonra yağımıza ciğerlerimizi atıp iyice pişene kadar kızartalım. Kızarttıktan sonra servis tabağına patates ciğer ve garnitürleri yerleştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin