Kalıpta Kısır Tarifi |
MALZEMELER
- 1 tutam maydanoz
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 3 domates
- tuz
- zeytinyağı
- 1 kase salatalık turşusu
- 2,5 su bardağı ince bulgur
- 1 tutam taze soğan
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 limon
- 1 tutam nane
- karabiber
YAPILIŞI
Genişçe bir kaba bulguru koyduktan sonra üzerini geçecek seviyede sıcak su döküyoruz ve ıslatıyoruz. Bulgurun yumuşamasının ardından domatesleri rende ediyoruz. Salça ilave ediyoruz. Soğan, maydanoz ve naneyi ince ince doğradıktan sonra karıştırma kabına katıyoruz.
Domatesleri ve salatalık turşusunu üzerine ekliyoruz ve limonu sıkıyoruz. Karabiber, tuz ve zeytin yağını döküyoruz. Oluşan harcı iyice karıştırıyoruz. Pasta kalıbını servis tabağına koyduktan sonra kısırı içine boşaltıyoruz ve kalıbını çıkarıyoruz. Üzerini, domatesi, limon ve turşu ile süsleyip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin