19 Nisan 2015 Pazar

ÖKSÜZ HELVASI

ÖKSÜZ HELVASI
ÖKSÜZ HELVASI

Malzemeler:

  • 2 S. B un
  • 2 S.B üzüm pekmezi
  • 3 Y.K tereyağı
  • üzerine dökmek için tere yağı




Yapılışı:

Kısık ateşte tencerenin içerisine tere yağını koyup iyice kızdıralım ve daha sonra un ilave ederek ezerek sürekli

karıştıralım.Pembeleşinceye kadar karıştıralım.Üzerine pekmezi dökelim. Pembeleşen un pekmezi çekinceye kadar karıştıralım.

Pişen helvamızı ocaktan alalım ve sıcak haldeyken yanar dağ  şekil veriyoruz. İsteğe göre üzerine ceviz de koyabilirsiniz.

Üzerine kızgın tereyağı dökerek servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin