ÖKSÜZ HELVASI |
Malzemeler:
- 2 S. B un
- 2 S.B üzüm pekmezi
- 3 Y.K tereyağı
- üzerine dökmek için tere yağı
Yapılışı:
Kısık ateşte tencerenin içerisine tere yağını koyup iyice kızdıralım ve daha sonra un ilave ederek ezerek sürekli
karıştıralım.Pembeleşinceye kadar karıştıralım.Üzerine pekmezi dökelim. Pembeleşen un pekmezi çekinceye kadar karıştıralım.
Pişen helvamızı ocaktan alalım ve sıcak haldeyken yanar dağ şekil veriyoruz. İsteğe göre üzerine ceviz de koyabilirsiniz.
Üzerine kızgın tereyağı dökerek servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin