![]() |
ÇİKOLATALI TART TARİFİ |
MALZEMELER:
- 2 s.b un
- 3 ç.k pudra şekeri
- 100 gr. tereyağı
- 1 adet yumurta
- yarım p. kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- yarım ç.b soğuk su
İÇ HARCI İÇİN GEREKLİ OLANLAR:
- 2 p.labne peyniri
- 2 adet yumurta
- 1 s.b toz şeker
- 100 gr. bitter çikolata
- 1 ç.k kakao
ÜZERİ İÇİN GEREKLİ MALZEME:
- hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Karıştırma kabının içine unu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı koyuyoruz.Bu malzemelerin ortasına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve yumurtasını koyuyoruz. Ortadaki tereyağı ve yumurtayla beraber kenerlardan un alarak yoğuruyoruz.Yarım çay bardağı soğuk su döküyoruz ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Yağlanmış tart kalıbına hamuru koyuyoruz.Elimizle hamuru genişletiyoruz ve kalıbı tamamen kaplıyoruz. Kalıbın kenarlarına kadar hamuru yükseltiyoruz.
İÇ HARÇININ YAPILIŞI:
Bitter çikolatayı parçalayıp geniş bir kaseye koyup benmari usulu eretiyoruz.Eriyen çikolatanın içirisine toz şekerini ve yumurtayı koyup çırpma teliyle hızlıca çırpılır.Kakaoyu da koyup biraz çırptıktan sonra labne peynirini koyuyoruz, Tart kalıbındaki hamurun üzerine çikolatalı sosu döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız tartı soğumaya bırakıyoruz. Üzerine hindistan cevizi serperek servis ediyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin