26 Temmuz 2012 Perşembe

Şantili Yoğurtlu Kayısı Tatlısı

Şantili Yoğurtlu Kayısı Tatlısı
Şantili Yoğurtlu Kayısı Tatlısı 

MALZEMELER:


  • 1,5 su b. süt
  • 1 pk. toz şanti
  • 3 çorba k. süzme yoğurt
  • 1 su b. pudra şekeri
  • 1 pk. yulaflı bisküvi
  • 500 gr. kayısı

ÜZERİ İÇİN:

  • Kayısı
  • Yeşil fıstık



HAZIRLANIŞI: 

Bisküvileri kırıyoruz. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıyoruz ve doğrayıcı kasesine koyuyoruz. Üzerine pudra şekerini döküp doğrayıcıdan geçiriyoruz. Şekeri isteğe göre azaltabilirsiniz. Toz şantiyi sütle köpürtüyoruz. Süzme yoğurdu da içine katıp karıştırıyoruz.

Kupların zeminine yoğurtlu şanti koyuyoruz. Üzerine bisküvi, onun üzerine kayısı püresi, en üste tekrar yoğurtlu şanti koyuyoruz ve servis ediyoruz.

4 yorum:

  1. çok sagılı mütevazi uygulamalı yemek yapan tek aşçısınız tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
  2. oktay ustayı çok beğenerek izliyorum gerçekten işini severek yapıyor çok saygılı ve başarılı ayrıca tarifleride çok güzel...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir yaz tatlısı olmuş oktay ustayı çok beğenerek izliyorum saygılı ve başarılı tarifleri de çok güzel...

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin