1 Ağustos 2011 Pazartesi

PATLICANLI KAYIKTA MAKARNA


Malzemeler :

3 bostan patlıcan
yarım p. makarna
200 gr kıyma
1 kuru soğan
2 sivri biber
1 tatlı k. salça
1 domates
1 tutam maydanoz
1 çorba k. tereyağı
zeytinyağı
tuz,karabiber



Üzeri için:
100 gr kaşar peyniri rendesi
1 tutam fesleğen

Hazırlanışı :
Bostan patlıcanları ortadan ikiye kesilerek iç kısmı kullanılmak üzere çıkarılır.Daha sonra üzerine yağ sürülerek fırına verilip yarı kıvamda pişirilir. Bu arada makarna tuzu ayarlanmış suda haşlanır. Diğer tarafta iç harcı hazırlanır. Bunun için kuru soğanve biber yemeklik soğranarak yağda kavrulur. Üzerine salça, doğranmış patlıcan içi, kıyma ve maydanoz konularak kavrulur. Tuzu ve baharatı ayarlanır. En son pişirilmiş ve suyu süzülmüş makarnalar da eklenerek iç harç hazırlanmış olur.

Fırında yarı kıvamda pişirilen patlıcanlar alınarak hazırlanan harç ile doldurulur. En son üzerine kaşar peyniri rendesi ve bir dilim domates konularak 180 derecelik fırında pişrilir. Servis yaparken üzerine doğranmış fesleğen yaprağı serpilir.
samanyoluhaber.com

5 yorum:

  1. bu tarifi izlediğim gün tesadüfen buzdolabımda bostan patlıcanı vardı..hemen denedim..kızatma olduğu için biraz ağır tabi..ama hem görüntüsü hem de lezzeti mükemmel..özellikle hem patlıcanı hem de makarnayı sevenler -benim gibi- bu tarifi mutlaka deneyin..harika oluyor..

    YanıtlaSil
  2. cok şahane birşey...

    YanıtlaSil
  3. Bunu deneyebilirim!

    YanıtlaSil
  4. bakacaz artık qüzel olacak mı inş güzel olur iftara yapıorum

    YanıtlaSil
  5. akşama misafirlerimiz var iftara bizde deniyoruz umarım aç kalmayız :)

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin