14 Haziran 2011 Salı

Kaymaklı Kırma Börek (Eskişehir Yemekleri)

Kaymaklı Kırma Börek (Eskişehir Yemekleri)

Malzemeler :


  • 4 Yufka
  • 400 Gr. Lor Peyniri
  • 1 Kase Yoğurt
  • 2 Yumurta
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
  • 200 Gr. Kaymak

Üzeri İçin:

  • Çörekotu




Hazırlanışı
Yufkayı açıyoruz. Üzerine lor peyniri serpip alt kısımdan başlayarak büzüyoruz. Kenarlarından tutup öne doğru büküp yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz.

Bir kaseye yoğurt, sıvıyağ, kaymak, 2 yumurta koyup çırpa teli ile çırpıyoruz. Yoğurt sosu böreğin üzerine sürüp iyice yediriyoruz.

Böreğin sosunu çekmesi için 20 dakika dinlendiriyoruz. Üzerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

3 yorum:

  1. Bugün denedim cok tadi cok güzeldi valla

    YanıtlaSil
  2. harikadır kaymaklı kırma börek

    YanıtlaSil
  3. Daha önce yaptığınız ana yemeklerden yaptım çok güzel oldu, bu böreğide yapacam, harika

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin