22 Şubat 2011 Salı

Kuru Dolma


  • 2 Su B. Pirinç
  • 4 Soğan
  • 2 Çorba K.Domates Salçası
  • 1 Çorba K.Biber Salçası
  • 1 Çorba K. Biber Püresi
  • 1 Çorba K. Nane
  • 1 Çorba K. Sumak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • Su



Patlıcanları kaynayan suya atın ve 10 dakika kadar haşlayın. Biberleri patlıcanları almadan 2 dakika önce tencereye alın. Pirinci ıslayın. Soğanları doğrayın. İkisini bir kaseye alın.
Soğanın üzerine tuzu ve baharatları dökün. Salçaları ve püreyi de ilave edin. Elinizle hafif su dökerek karıştırın. İyice yoğurduktan sonra ocaktan aldığınız patlıcanların ve biberlerin içlerini doldurun.
Ağzına kadar doldurmayın çünkü pirinçler şişecek. Tencere tamamen dolunca sıvıyağını ve suyunu ekleyip bir tabakla bastırın. Kapağını da kapatıp pişmeye bırakın.

2 yorum:

  1. süper kuru dolma elleriniz sağlık oktay usta ben malatyalıyım ama boluda yaşıyorum bolulu birçok arkadaşıma bunu tattırmışımdır onlarda çok seviyorlar sizin kadar lezzetli yapapıp yapmadığım.:):():):

    YanıtlaSil
  2. ellerinize saglık usta bu saate bunları hepsini kurcaladım inanki aciktım yutkunyorum beni gören olsa bir ay yemek yemedım zaneder .

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin