Ramazan Ayı için iftarlık ve sahurluk yemek tarifleri. Birbirinden leziz tarifler. Kekler pastalar tatlılar kurabiyeler et yemekleri tavuk yemekleri
25 Ağustos 2010 Çarşamba
Ovmaç Çorbası Tarifi
Malzemeler :
1 yumurta sarısı
1 su b. un
2 çorba k. tereyağı
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
nane
tuz
su
Hazırlanışı :
Tencereye kaynayan suyu alın.Suyun üzerine tereyağının yarısını ve sarımsakları ilave edip birlikte kaynatın.Karıştırma kabına yumurtanın sarısı,tuz,su ve azar azar un ilave ederek parçalanmış hamurlar elde edin.Tencerede kaynayan suyun içine parçalanmış hamur parçalarını ekleyin. Çorbanın terbiyesi için karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alın.Üzerine 1 yada 2 kaşık un ilave edip karıştırın. Üzerine su ilave edip karıştırma ya devam edin.
Tenceredeki sıcak sudan kepçe ile sıcak su ekleyin ve tekrar karıştırın.Yoğurtlu terbiyeyi tecereye aktarın.Kaynaya dek çorbayı pişirin.Üzeri için tereyağını tavada eritin.Üzerine ince kesilmiş taze nane ve pulbiber ilave edin.Servis tabağına çorbayı alın.Üzerine tereyağlı naneli sostan dökerek servis edin.
samanyoluhaber.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Reklamlarda sürekli çıkıyor bir yapıp deneyelim nasıl bir yemekmiş, Kapadokya yöresine ait bir yemek galiba...
YanıtlaSilKezban Demirkoparan
YanıtlaSilSn. Oktay usta
yemeklerinizi beğeniyle yapıyorum.Eşim ve kızım
adınada size çok teşekkür ederim.Ovmaç çorbasını
bütün yemekleriniz gibi çok beğendik.Ellerinize sağlık.
Babaannem çok severdi bu çorbayı, bize de yapardı. Geçmiş günler için ben de yapacağım. Tarif için teşekkürler
YanıtlaSil