25 Ağustos 2010 Çarşamba

Ovmaç Çorbası Tarifi


Malzemeler :

1 yumurta sarısı
1 su b. un
2 çorba k. tereyağı
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
nane
tuz
su



Hazırlanışı :
Tencereye kaynayan suyu alın.Suyun üzerine tereyağının yarısını ve sarımsakları ilave edip birlikte kaynatın.Karıştırma kabına yumurtanın sarısı,tuz,su ve azar azar un ilave ederek parçalanmış hamurlar elde edin.Tencerede kaynayan suyun içine parçalanmış hamur parçalarını ekleyin. Çorbanın terbiyesi için karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alın.Üzerine 1 yada 2 kaşık un ilave edip karıştırın. Üzerine su ilave edip karıştırma ya devam edin.

Tenceredeki sıcak sudan kepçe ile sıcak su ekleyin ve tekrar karıştırın.Yoğurtlu terbiyeyi tecereye aktarın.Kaynaya dek çorbayı pişirin.Üzeri için tereyağını tavada eritin.Üzerine ince kesilmiş taze nane ve pulbiber ilave edin.Servis tabağına çorbayı alın.Üzerine tereyağlı naneli sostan dökerek servis edin.
samanyoluhaber.com

3 yorum:

  1. Reklamlarda sürekli çıkıyor bir yapıp deneyelim nasıl bir yemekmiş, Kapadokya yöresine ait bir yemek galiba...

    YanıtlaSil
  2. kezban Demirkoparan30 Ocak 2011 17:48

    Kezban Demirkoparan
    Sn. Oktay usta
    yemeklerinizi beğeniyle yapıyorum.Eşim ve kızım
    adınada size çok teşekkür ederim.Ovmaç çorbasını
    bütün yemekleriniz gibi çok beğendik.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Babaannem çok severdi bu çorbayı, bize de yapardı. Geçmiş günler için ben de yapacağım. Tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin