Ramazan Ayı için iftarlık ve sahurluk yemek tarifleri. Birbirinden leziz tarifler. Kekler pastalar tatlılar kurabiyeler et yemekleri tavuk yemekleri
11 Temmuz 2009 Cumartesi
Çilek Reçeli
Malzemeler :
* 2 kg. çilek * 2,5 kg. toz şeker * 1 limon
Hazırlanışı :
2 kg.çileği tencereye alın.Üzerine 2.5 kg.toz şeker ilave edin.Hiş karıştırmadan çileği pişirin. Çilek kaynadıktan sonra üzerine 1 adet limon suyu sıkın ve kaynatmaya devam edin.
Oktay Usta! Kaynatmaya devam edin demişsiniz de ne kadar kaynatacaz.Kaynatma süresi miktarına göre değişmez mi? Ben reçel kaynatırken 1 kaşık sirke koyuyorum..Meyvalar şeffaf oluyor..Tavsiye ederim.Rahmetli annem koyardı..
oktay ustam ben recel yaptıgım zaman aksamdan sekerını uzerıne koyuyorum sabaha kadar o skeılde dınlendırıyorum sabahda kaynatıyorum o sekılde daha lezzetlı ve kıvamıda guzel oluyorr.
Oktay Usta! Kaynatmaya devam edin demişsiniz de ne kadar kaynatacaz.Kaynatma süresi miktarına göre değişmez mi? Ben reçel kaynatırken 1 kaşık sirke koyuyorum..Meyvalar şeffaf oluyor..Tavsiye ederim.Rahmetli annem koyardı..
YanıtlaSiltarifleriniz süper programınızı her gün izliyoruz
YanıtlaSiloktay ustam ben recel yaptıgım zaman aksamdan sekerını uzerıne koyuyorum sabaha kadar o skeılde dınlendırıyorum sabahda kaynatıyorum o sekılde daha lezzetlı ve kıvamıda guzel oluyorr.
YanıtlaSiloktay ustam bnm yaptığım reçel genellikle katı oluyor sebebini öğrenmek istiyorum
YanıtlaSilCOK HOS BIR RECEL TARIFI COK BEGENDIM OOO
YanıtlaSiloktay usta da kimmiş en güzel reçeli ben yaparım !!! :D
YanıtlaSil