11 Temmuz 2009 Cumartesi

Çilek Reçeli



Malzemeler :

* 2 kg. çilek
* 2,5 kg. toz şeker
* 1 limon

Hazırlanışı :

2 kg.çileği tencereye alın.Üzerine 2.5 kg.toz şeker ilave edin.Hiş karıştırmadan çileği pişirin. Çilek kaynadıktan sonra üzerine 1 adet limon suyu sıkın ve kaynatmaya devam edin.

6 yorum:

  1. Oktay Usta! Kaynatmaya devam edin demişsiniz de ne kadar kaynatacaz.Kaynatma süresi miktarına göre değişmez mi? Ben reçel kaynatırken 1 kaşık sirke koyuyorum..Meyvalar şeffaf oluyor..Tavsiye ederim.Rahmetli annem koyardı..

    YanıtlaSil
  2. tarifleriniz süper programınızı her gün izliyoruz

    YanıtlaSil
  3. oktay ustam ben recel yaptıgım zaman aksamdan sekerını uzerıne koyuyorum sabaha kadar o skeılde dınlendırıyorum sabahda kaynatıyorum o sekılde daha lezzetlı ve kıvamıda guzel oluyorr.

    YanıtlaSil
  4. oktay ustam bnm yaptığım reçel genellikle katı oluyor sebebini öğrenmek istiyorum

    YanıtlaSil
  5. COK HOS BIR RECEL TARIFI COK BEGENDIM OOO

    YanıtlaSil
  6. oktay usta da kimmiş en güzel reçeli ben yaparım !!! :D

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin