24 Nisan 2009 Cuma

İncirli Kremalı Tatlı



Malzemeler :

* 7 adet kuru incir
* 1 su b.ceviz içi
* 1 su b. toz şeker
* 1 su b. un
* 3 yumurta
* 1 p. kabartma tozu

Şerbeti için:

* 1,5 su b.su
* 1 çorba k. granül kahve
* yarım su b. toz şeker

Muhallebisi için:

* 1 litre süt
* 2 çorba k. nişasta
* 2 çorba k. un
* 5 çorba k. toz şeker
* 50 gr. tereyağı
* 1 poşet toz krem şanti

Hazırlanışı :

Karıştırman kabına 3 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edip çırpma teliyle karıştırın. Cevizleri iri olarak parçalayın.Cevizleri karıştırma kabına ilave edin. 7 adet kuru inciri küp olarak kesin.Kuru incirleri karıştırma kabına ilave edip karıştırmaya devam edin. Daha sonra üzerine 1 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu ilave edip karıştırmaya devam edin. Fırın kabına incirli karışımı boşaltın.Öncden ısıtılmış olan 170 derecelik fırıda yaklaşık 10 veya 13 dakika pişirin.

Muhallebsi için tencereye 1 litre sütü ilave edin.Sütün üzerine 2 çorba kaşığı nişasta,2 çorba kaşığı un 5 çorba kaşığı toz şeker ilave edip çırpma teliyle karıştırarak pişirin.Kremaya daha sonra 50 gr tereyağı ilave edip karıştırmaya devam edin. 1.5 su bardağı sıcak suyun içine 1 çorba kaşığı granül kahve ve yarım su bardağı toz şeker ilave edip karıştırarak granül kahveyi ve toz şekeri eritin. Fırından çıkarttığınız incirlı tatlının üzerine şerbetini dökün. Muhallebi soğuduktan sonra üzerine 1 poşet toz şanti ilave edip kremayı iyice karıştırın. İncirli tatlının üzerine kremayı ilave edin.Kremanın üzerine kakao serpip soğuduktan sonra servis edin.

4 yorum:

  1. hic güzel olmadi malzemeleri oldugu gibi koydum tadi güzel oldu görüntüsü berbat

    YanıtlaSil
  2. çok harika bir tatlı teşekkürler oktay usta

    YanıtlaSil
  3. benim adım ümran cok güzel olmus canım

    YanıtlaSil
  4. ben bu tatlıyı oktay ustadan önce yapmıştım görüntüsü güzel olmayabilir ama tadı cook güzel hafif tatlı aylin

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin