29 Nisan 2009 Çarşamba

Elmalı Lokum



Malzemeler :

* 3 su b.un
* 4 çorba k.tereyağı
* 5 çorba k.pudra şekeri
* 1 çorba k.yoğurt
* 1 p.kabatma tozu

İç harcı için:

* 2 elma
* 1 avuç ceviz
* 3 çorba k.toz şeker

Üzeri için:

* pudra şekeri

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına pudra şekeri, un, yoğurt ve kabartma tozunu alarak hamuru yoğurun. Diğer tarafta elmaları rendeleyerek tavaya sotelemeye alın. Üzerine ceviz, tarçın ve şeker ilave ederek sotelemeye devam edin. İç harç pişince hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın. İçine harçtan koyarak kapatın. Kapatılan yerler alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.170 derecelik fırında pişirin.

14 yorum:

  1. OKTAY USTA TEŞEKKÜRLER...:)

    YanıtlaSil
  2. teryagini nerede kullanilacak yazilmamis we kac dakika piseceyini,de yazilmamis lütfan onlarida ekleyin

    YanıtlaSil
  3. allah sizden razi olsun zor animda yetistiniz

    YanıtlaSil
  4. ellerin dert görmesin oktay ustam

    YanıtlaSil
  5. çok güzel yemek yapıyorsunuz ellerinize sağlık.size başarılar

    YanıtlaSil
  6. tarif verilmiş ama net ve açık degil hamuru yoğurun deniliyo 1 çorba k. yoğurtlamı yoğurulacak hamur 4 çorca kaşığı tereyağla 1 çorba k. yoğurtla hamur meydana gelmez lütfen tarif net ve açık olsun tam okumadan yazıyosun birde bakıyosun ki akıl ermiyo tarifemi o kadar yazdığınamı yanasın LÜTFEN

    YanıtlaSil
  7. oktay usta her zmn oldu qibi yıne tarıflerle ortalığı kasıp kavuruyonn tesekkurler

    YanıtlaSil
  8. elma evde varken bi denemek lazım. Süper bir gürüntüsü var.

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler. Güzel bir tarif

    YanıtlaSil
  10. oktay usta tarifiniz dehset yani....
    bence herkes denemeli...
    agizda süper bi tat elde edilíyo...
    cok güzel misafirlerime layik...

    YanıtlaSil
  11. tarif açık değil. hamur o malzemelerle hayatta yoğurulmaz. yarım yamalak tarifleri yazmayın lütfen zzz

    YanıtlaSil
  12. ben yaptım çok kötu oldu hamur olmadı bile boyle tarif olmaz oktay usta boyle tarifler verme ltfn

    YanıtlaSil
  13. lülülülü iyce olduu qurabiyemmm:)))

    YanıtlaSil
  14. ben burcu oktay usta ellerinize saglık çok güzel olmuş ve lütfen her hafta içi yaptıgınız yemeklerin tarifini intarnete yüklerseniz çok memnun olurum ve saygılarımla.

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin