15 Şubat 2009 Pazar

Kuzu Etli Arapsaçı



Malzemeler:
  • 350 gr. kuzu eti
  • 2 havuç
  • 8 arpacık soğan
  • 6 minik patates
  • 1 demet arapsaçı
  • mısırözü yağı
  • tuz, karabiber
  • su

Terbiyesi için:

  • 1 çorba k. un
  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:

Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine 350 gr.kuzu etini ilave edin.2 adet havucu küp kesin.Tencereye etlerin üzerine arpacık soğanları ve havuçları ilave edin.Etleri soteletyin.1 demet arapsaçını kesin.Tencereye etlerin üzerine arapsaçını alın.Üzerine tuz ve karabiber ilave edin.Arpacık soğanları ilave edin.

Daha sonra patatesleri küp olarak kesin ve tencereye ilave edin.Terbiyesi içinn ise karıştırma kabına su,1 çorba kaşığı un ve 1 adet yumurta sarısını ilave edin ve karıştırın.Tencereye en son olarak terbiyei ilave edip bir taşık kaynadıkan sonra ocağın altını kaptın.

3 yorum:

  1. halla halla bu ne yav hiç anlamadım arapsaçı çok deişik

    YanıtlaSil
  2. ARAPSACISIZ YAPACAM:YA ARAPSACI NE DEMEK

    YanıtlaSil
  3. Arapsaçı rezenedir. Dere otuna benzer baharatlı bir tadı vardır. GİRİT' lilerin meşhur yemeğidir. Kuzu eti ile pişirilir. Tarifteki gibi patates havuç yoktur ve terbiye edilmez.Alışan için fevkalade güzel bir yemektir. İlk baharda bulursanız denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin