23 Kasım 2008 Pazar

Pırasalı Üçgen Arnavut Böreği - 19 Kasım 2008



Malzemeler :


* 5 su b. un
* 1 tatlı k. tuz
* ılık su

İç harcı için:

* 1 kg. pırasa
* 50 gr. kıyma
* 1 çorba k. domates salçası
* 1 çorba k. biber salçası
* sıvıyağ
* tuz, karabiber

Arakatlar için:
Sıvıyağ

Üzeri için:
* 1 yumurta


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Üzerine ılık su ilave edin.Hamur malzemesini yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru 24 adet bezeye bölün.Bezeleri tatlı tabağı şekline açın.Daha sonra aralarına sıvıyağ sürerek kat kat hamurları dizin.2 adet 12 li ayrı ayrı hamur hazırlayın.
İç harcı için ise pırasaları ince olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine ince kıyılmış olan pırasaları ilave edin.Üzerine 50
gr.kıyma ilave edip soteleyin.Daha sonra pırasaların üzerine biber salçası ve domates salçası ilave edin.

Daha sonra kat kat olan hamurları 12 adet olacak şeklide 2 ayrı 12 adetli hamur elde edin.Açılan hamurları ilk önce elinizle bastırın.Daha sonra hamurları merdane ile açın.Açılan hamurun 12 adedini Açılan hamurları12 adet hamurun üzerine pırasalı iç harcı ilave edin.Üzerine diğer 12li hamuru ilave edin. Hamurların kenarlarına elinizle kıvırın.Yuvarlak fırın tepsisini sıvayağ sürün.Hamuru tepsiye alın.Üzerine yumurta sarısı sürün.Fırına vermeden önce bötreği üçgen olarak kesin.Daha sonra pırasalı üçgen arnavur böreğini önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

4 yorum:

  1. Daha 13 yaşında olmama rağmen yemek yapmayı seviyorum özellikle hamur işlerini sizlerinde katkılarıyla daha güsel hamur yapıyorum yayında ve yapımda emeği geçen herkese teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. ellerineze sağlık oktay ustacım bu tarifler çok işime yarıyor

    YanıtlaSil
  3. merhabalar,cok tesekkurler oktay ustam sana ve tariflerine bayiliyorum cok lezzetli yemekler yapiyorsunuz.ellerinize saglik. sizin gibi bir usta daha yok. hic bir programinizi kacirmiyorum.ama bir istegim olacak mumkunse programnizin suresini uzatabilirmisiniz. ve bazi konuklariniza lutfen yemekleri yaptirmayin cunku bazilari nasil yapacaklarini bilmiyorlar ve sizi anlamiyorlar. kusura bakmasinlar.bu benim gorusum.cok ozurdiliyerek bunu soylemek zorunda kaldim

    YanıtlaSil
  4. tarifler güzel daha denemeden söylüyorum ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin