13 Kasım 2008 Perşembe

Konya Etli Ekmek-13 Kasım 2008



Malzemeler:


4 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su

İç harcı İçin:

200 gram kıyma
1 soğan
3 sivribiber
2 domates
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
tuz,karabiber
sıvıyağ

Karıştırma kabına unu ve tuzu alın. Ortasını açıp içine mayayı koyun. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun.

İç harcı için karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş soğan, biber ve domates karışımını ekleyin. Salçasını da ilave ederek karıştırın.Tuz ekleyin.

Hamurları ortalama 12 bezeye bölün. Uzun lavaş gibi açın. Üzerine açık yer kalmayacak şekilde harçtan sürerek tepsiye alın. İyice ısınmış fırında 250 derecede kurutmadan pişirin. Bu hamurdan fırın tepsisine göre tam 6 etli ekmek çıktı. Çünkü yarısını dürüm için ayırmıştık. Pişen etli ekmeklerin üzerine kıyılmış maydanoz serperek, limon dilimleri ile servis edin.

7 yorum:

  1. konyanın etli ekmeğini yedim çok güzell ama kıymalısını eşim,küçük küçük doğranmış kuşbaşılı olanınıda ben yedim valla süper ...evde denemedim yapmayı ama mutlaka deniycem...tşekkürler oktay usta ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. konyalilardan nefret ediyorum yani duraydalilardan yani esim den cimrilerkonya monya yemeyi istemem

    YanıtlaSil
  3. sanki konyalılar seni seviyorlar. çokta umrumuzdaydın adsız budalası

    YanıtlaSil
  4. usta ellerine salık evde olmuyoraynı lezettutmuyor

    YanıtlaSil
  5. yarisini durum icin deyilde onlarida etli ekmek yaparsak ic harcindaki malzemelerini ikiye katlayarakmi hazirlamamiz gerekiyor?

    YanıtlaSil
  6. yarisini durum icin deyile onlarida etli ekmek icin kullansak ic malzemelerini ikiye katlayarakmi kullanmamiz gerek?

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin