.jpg)
Malzemeler:
4 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su
İç harcı İçin:
200 gram kıyma
1 soğan
3 sivribiber
2 domates
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
tuz,karabiber
sıvıyağ
Karıştırma kabına unu ve tuzu alın. Ortasını açıp içine mayayı koyun. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun.
İç harcı için karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş soğan, biber ve domates karışımını ekleyin. Salçasını da ilave ederek karıştırın.Tuz ekleyin.
Hamurları ortalama 12 bezeye bölün. Uzun lavaş gibi açın. Üzerine açık yer kalmayacak şekilde harçtan sürerek tepsiye alın. İyice ısınmış fırında 250 derecede kurutmadan pişirin. Bu hamurdan fırın tepsisine göre tam 6 etli ekmek çıktı. Çünkü yarısını dürüm için ayırmıştık. Pişen etli ekmeklerin üzerine kıyılmış maydanoz serperek, limon dilimleri ile servis edin.
konyanın etli ekmeğini yedim çok güzell ama kıymalısını eşim,küçük küçük doğranmış kuşbaşılı olanınıda ben yedim valla süper ...evde denemedim yapmayı ama mutlaka deniycem...tşekkürler oktay usta ellerinize sağlık...
YanıtlaSilkonyalilardan nefret ediyorum yani duraydalilardan yani esim den cimrilerkonya monya yemeyi istemem
YanıtlaSilsanki konyalılar seni seviyorlar. çokta umrumuzdaydın adsız budalası
YanıtlaSilkatılıyorum
Silusta ellerine salık evde olmuyoraynı lezettutmuyor
YanıtlaSilyarisini durum icin deyilde onlarida etli ekmek yaparsak ic harcindaki malzemelerini ikiye katlayarakmi hazirlamamiz gerekiyor?
YanıtlaSilyarisini durum icin deyile onlarida etli ekmek icin kullansak ic malzemelerini ikiye katlayarakmi kullanmamiz gerek?
YanıtlaSil