16 Haziran 2008 Pazartesi

Mantarlı Börek


Malzemeler:
5 yufka
1 kase mantar
2 soğan
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
sıvıyağ

Sosu için:
2 çorba k. yoğurt
1 su b. süt
2 yumurta
1 çay b. sıvıyağ

Üzeri için:
Çörek otu
susam

Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik kesin.Mantarları kesin.1tutam maydonozu ince olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine mantarları ve soğanı ilave ederek kavurun.Sosu için karıştırma kabına yoğurt,süt,yumurta,sıvyağ ilave edin ve çırpın.
5 adet yufkayı tezgaha serin.Ortadan kesin.Yufkaların üzerlerine mantarlı iç harçtan koyun.Bir ucudan başlayarak rulo yapıp sarın.


Fırın tepsisine ortadan başlayarak yufkları yerleştirin.Yufkaların üzerine hazırladığınız sostan dökün.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

4 yorum:

  1. neden malzemelerde anlattiklarinizi hazirlanisindada soylemiyorsunuz,eksik yazi ve eksik bilgiler var lutfen biraz daha ozen gosterin eksik yazmayin ve anlatmayin tskler,,,,

    YanıtlaSil
  2. ramazana özel yemek tariflerinizi bekliyorum

    YanıtlaSil
  3. ben isimsiz birisi yim ...................................
    ramaazan için tatlı tariflerinizi bekliyorum ve sitenizde çok az tarif var........................................................

    YanıtlaSil
  4. ben sizin kitaplardan istiyorum nereden bulabılırım kargo ile istemıyorum ama lütfen cvbınızı beklıyorumm...

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin