
Malzemeler:
2 yufka
3 çorba k. tereyağı
200 gr kıyma
1 soğan
4 domates
3 sivri biber
zeytinyağı
sarımsak
maydanoz
yoğurt
Hazırlanışı :
İlk olarak iki yufka ayrı ayrı rulo yapılarak birer parmak ara ile kesilir. Üzerine parça parça tereyağı konularak fırında iyice kızartılır. Diğer tarafatan sos kısmı hazırlanır. Bunun için; soğan ve sivri biber sıvıyağda sotelenmeye alınır. Üzerine kıyma alınarak biraz daha sotelenir. Daha sonra üzerine domates de eklenerek pişirilir. Kızarmış ekmeklerin üzerine kıymalı sos gezdirilir. Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis yapılır.
güzel bi yemge benzio yarına bunu yapmalıyım :)
YanıtlaSilben bunu ayınısı tavuk göğusuile yaptım superdı yufka ayını yapildi didklenmiş tavuk göğusu haslanmış üzerinde sarımsaklı yogurt cok güzeldı .ellerınıze sağlık
YanıtlaSil