.jpg)
Malzemeler:
300 gr. kuzu gerdan
1 baş soğan
5 diş sarımsak
4 patlıcan
4 domates
5 biber
1 çorba k. biber salçası
1 tutam taze kekik
tane karabiber
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanı halka olarak kesin.Soğanı iri oalrak kesin.Domatesi ve biberi iri olarak kesin.Güvecin alt zeminine 300 gr.kuzu gerdanı alın.Üzerine bütün sarımsakları ve soğanları ekleyin.Üzerine biberleri,patlıcanları,domatesi,salçayı,1 tutam taze kekiği ilave edin.Üzerine sıvıyağ,tuz ve tane karabiber ilave edin.
Güvecin hamurlu kapak kısmı için bir kapta un,su ve tuz ile bir hamur yapın.Hamuru merdane ile açın.Güvecin kapağını hamur ile kapatın.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
çok iyi yapmışsınız hepinize teşekkürler gülbeyaz say çorum
YanıtlaSilosmancık
sayın
YanıtlaSilOktay usta
bazan denk geldikçe yeşil elma ya takılıyorum zira eşim proğramı kaçırmıyor bende yemek arası bakıyorum hani diyorum bu kadar güzel yemek tarifleri vermesen ben fakir de şişmanlamasam iyi olmaz mı
yok yok eline ve diline saglık iyi yemekler yapıyor anlatıyorsun sag olsun bizim hanımda hemen tarifi uyguluyor bizde sanki Oktay usta bizim mutfaktaymış gibi afiyetçe yiyoruz teşekkür ederim
SAYGILARIMLA METİN KOÇ (SİVAS)