.jpg)
Malzemeler:
1 p. milföy hamuru
3 su b. süt
4 çorba k. un
1 su b. tozşeker
1 p. vanilya
1 yumurta sarısı
1 çorba k. tereyağı
1 kase hindistan cevizi rendesi
damla çikolatayumuşak şeker
file badem
Hazırlanışı:
İlk olarak kreması hazırlanır. Bunun için; 3 su b. süt, un, toz şeker, vanilya, yumurta sarısı ve tereyağı alınarak karıştırılarak pişirilir. Diğer taraftan milföylere şekil verilir. Milföyden bıçak yardımıyla damla şeklinde kesilir. Artan kenar kısmından da kulakları kesilerek fırında pişirilir.
Pişen milföy hamurlarının orta kısmına kremadan konulduktan sonra üzeri krema ile kaplanır. Daha sonra her yeri hindistan cevizi ile kaplanır. Kulakları, kuyruğu ve damla çikolatadan gözleri takılır. Çocukların seveceği ilginç bir pasta...
sayın oktay ustam tarifleriniz mutfağımıza değişik tatlar ve lezzetler katıyor.ellerinize sağlık ancak FARE PASTA hiçte yakışık olmayan bir görüntü illede bir canlı şekli vermek istiyorsak çok şirin ve helal canlılar mevcuttur.takdirlerinize sunarım
YanıtlaSilyaa bu seklı nasıl verecegımız yazmıyo hem ıcı nasıl dolacak??? lutfen bıraz daha acıklamalı yazarmısınız....lutfenn
YanıtlaSilOktay ustam sizin tariflerinizi gerçekten beğeniyorum ama bu FARE PASTA çok yakışıksız kalmış sizin gibi bir ustaya bu tarif yakışmamış söylemeden geçemicem başka bir canlıyı yapabilirdiniz ille de bu olmak zorunda değildi.İlk gördüğümde şaşırdım böyle bişey nasıl olur diye
YanıtlaSilwalla bence süper bunu ben yapılırken izledim fareyi hekes sewmez belki midesi almaz die düşünüyorum ama öyle değil tadı muhteşem we ALLAH'ın yarattığı her warlık sewilir arkadaşın biri yakıştıramamışta:S:S ŞAŞIRDIM BOBEĞİM:):)
YanıtlaSil