11 Mart 2008 Salı

FINDIK KROKANLI İRMİK HELVASI



3 su b.irmik
2 su b.toz şeker
2 su b.süt
2 su b.su
2 çorba k.tereyağı
1 çay b sıvıyağ
krokanı için:
1 su b.fındık
1 su b.toz şeker
HAZIRLANIŞI:
Tencerenize tereyağını ve sıvıyağı alın. üzerine
irmiği koyup altın sarısı olana kadar kavurun.
rengi aldıktan sonra üzerine kaynamış süt ve
su karışımını dökün. bu aşamada dikkatli olmak
lazım. çünkü etrafa çok sıçrıyor. kapağını kapatıp
suyunu çektirdikten sonra ocağın altını kapatın ve
üzerine toz şekeri boşaltıp kaşıkla iyice karıştırın.
diğer tarafta tavaya toz şekeri alın. rengi sarardıktan
sonra içine bütün fındıkları ekleyin. beraber iyice
rengi dönüp karamel olana kadar pişirin. daha sonra
yağlanmış aliminyum bir tepsiye dökün. soğuduktan
sonra kalıp şeklinde tepsiden çıkartın. merdane ile
üzerinden kuvvetlice geçerek iyice ufalayın. dinlenen
helvanızın üzerine dökerek servis yapın.

4 yorum:

  1. ilk defa yapıcam umarım güzel olur çünkü hamileyim ve sadece irmil helvasına aş eriyorm

    YanıtlaSil
  2. insallah güzel olur
    güzel gözüküyor

    YanıtlaSil
  3. oktay ustayı begenerk ve hıc kacrmadn seyredyorm tarfler superrrrr uyguluyorm ozellıkle hamur ıslernı basarlar dılyorm allaha emanet özlem nas cıcek!!!

    YanıtlaSil
  4. ustacim denedim ve süper oldu ben nihal

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin