19 Ocak 2008 Cumartesi

MARMELATLI KURABIYE



MARMELATLI KURABİYE

4 su b.un
1 yumurta
120 gr.margarin
1 çay b.sıvıyağ
1 çay b.yoğurt
1 p.kabartma tozu
1 p.vanilya
2 çorba k.toz badem
mamelat
üzeri için:
pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 4 su b. un alnır, ortası açılır.İçine yumurta, sıvıyağ,
yoğurt ve margarin ilave edilir.kabartma tozu ve vanilya eklendikten
sonra karıştırlır.kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. hamur
kurşun kalem kalınlığında açılır.daha sonra kurabiye kalıpları ile kesilir.
kesilen hamurlar yumurta beyazı yardımı ile yapıştırılıp 175 dercede
13- 15 dk. da pişirilir. pişince üzerine pudra şekeri elenerek ve ortasına
marmelat konularak servis yapılır.

12 yorum:

  1. ççokk güzel görünüyorlar .. bende yapıcam:)

    YanıtlaSil
  2. tarifle harika kesinlikle denicem arkadaşlarıma önericem

    YanıtlaSil
  3. görünüşleri kadar tatlarıda güzeldir eminim

    YanıtlaSil
  4. görünüşleri kadar tatlarıda güzeldir eminim

    YanıtlaSil
  5. görünüşleri kadar tatlarıda güzeldir eminim

    YanıtlaSil
  6. iide nasıl yaptınız hazırlanışı yazmıyoki........

    YanıtlaSil
  7. harika gorunuyor superrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  8. harika süper bişey bu

    YanıtlaSil
  9. görünüşleri kadar tadları da güzel mutlaka deneyin. Tavsiye ederim. züleyha demir

    YanıtlaSil
  10. benim kalıblarımın ortyası delik degil ortası delik satılmaz degilmi?

    YanıtlaSil
  11. şekersiz kurabiyemi olur?

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin