
MALZEMELER:
300 gr tavuk gögsü
4 biber
2 domates
150 gr mantar
1 çorba k. salça
sıvıyağ
tuz,kekik,karabiber,pulbiber
lavaş ekmeği
300 gr tavuk gögsü
4 biber
2 domates
150 gr mantar
1 çorba k. salça
sıvıyağ
tuz,kekik,karabiber,pulbiber
lavaş ekmeği
HAZIRLANIŞI:
Tavuklar ince ince doğranarak tavaya alınır.daha sonra üzerine doğranmış
biber ve mantarlar eklenerek bir süre sotelenir. daha sonra domates ve
salçası da eklenerek kavrulur.Tuzu ve baharatları ayarlanarak pişirilir.lavaş ekmeğinin
içinde istenen yeşilliklerle servis yapılır.
cooooooooooooooooooooooooooooooookkkkkkkk guzel bi tadi var.
YanıtlaSilgerçektende çok hoş bir yiyecek tantuni oktay ustanın ellerine sağlık
YanıtlaSiltantunı bu degıl oktay usta ben mersınlıyım tantınıde bıftek et parcaları kucuk kucuk dogranır kendı suyunda pıser sonra yagla kavırısın bıraz etler oluncabıraz toz bıber tuz eklersın sonra acık ekmegı alır etlerın uzerınde bır gızel gezdırırsın ıcıne sogan maydonoz veınce dogranmıs domates koyar durum halıne gerıtırırsın ımmm sımdı yemede yanında yat yanına salgam bır acıbıber tursusu afıyet olsun:)
YanıtlaSilusta sn kaçyılık ustasın tantuni böylemi yapılır ustalık hakını ver
YanıtlaSiltantuni dediğin ettir aslında ama tavuk tantuni de baharatla süper oluyor ve daha ucuz.. Mersinli konusuyor :D
YanıtlaSilbu tantunimi haha haa bilmyorsun birde tarifini eriyorsun nasıl ustasın gelmersinde bir tantuni ye ondan sonra knss mersinli;))
YanıtlaSil