![]() |
Oktay Usta'dan Katıklı Ekmek Tarifi |
3 Su B. Söke Un
Yarım Tatlı K. Kuru Maya
1 Tatlı K. Tuz
Alabildiği Kadar Su
İç Harcı İçin:
1 Kase Lor Peyniri
1 Çorba K. Biber Salçası
1 Çorba K. Domates Salçası
2 Çorba K. Susam
Kurutulmuş Baharatlı Çökelek (Sürk)
Zeytinyağı
Hazırlanışı: Unu, mayayı ve tuzu harmanlayın. Ilık su dökerek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Biraz dinlendirdikten sonra 8 bezeye bölün. Tabak boyutunda açın ve yağlanmış tepsiye dizin. Ayrı bir kapta lor peynirini, salçaları, susamı ve rendelenmiş baharatlı çökeleği karıştırın.
Bol miktarda zeytinyağı dökün. Elde ettiğiniz iç harcı hamurların üzerine paylaştırın ve elinizle yayın. Bir süre tepside mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
hatay yöresine özgü bir yiyecektir bu.özellikle taş fırında pişirilir.tadına doyum olmaz.
YanıtlaSiloktay ustam ben de antakyalıyım.katıklı ekmek tarifini biraz değişik almışsınız.domates salçası olmadan içine sadece kuru domates yada domates koymak yeterli ayrıca katıklının içine zahter(kekik)koyarsanız güzel oluyo.bir dekişniş ile rezeneyi hafif kavurup dövüldükten sonra harcın içine koyun müthiş bi tadı var.afiyet olsun..
YanıtlaSil